Volledig scherm
© Bert Jansen

Fikse boetes voor beginnend bestuurders in Nijverdal

NIJVERDAL - Twee beginnend bestuurders hebben fikse bekeuringen gekregen voor het rijden onder invloed van alcohol. Zij werden betrapt tijdens een politiecontrole in Nijverdal.

De eerste beginnend bestuurder werd in de nacht van zondag op maandag vlak na middernacht betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De automobilist werd aangehouden tijdens een alcoholcontrole op de rotonde Helmkruidlaan / Baron van Sternbachlaan / Collenstaartweg. 

Test

Uit een ademtest op straat, bleek dat hij had gedronken en daarom werd de bestuurder meegenomen naar het politiebureau. Middels het ademanalyseapparaat in het politiebureau, blies de bestuurder 0,33 promille. Dit betekende een rijverbod van 1 uur en een boete van 309 euro. 

Restalcohol

Omstreeks 5.00 uur werd een tweede bestuurder meegenomen naar het bureau in verband met het rijden onder invloed. Deze bestuurder blies op het selectiemiddel een ‘A indicatie’. Ook van deze bestuurder werd een test afgenomen middels het ademanalyseapparaat, wat de volgende uitslag gaf: 0,6 promille. Vermoedelijk rest alcohol van de zaterdagavond. Het boetebedrag voor deze bestuurder betrof 334 euro en een rijverbod van 1 uur.