De gemeente Hellendoorn draagt duizenden historische foto's, zoals hier van de bevrijding, over aan de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal
Volledig scherm
De gemeente Hellendoorn draagt duizenden historische foto's, zoals hier van de bevrijding, over aan de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal © Jan Podt

Foto-archief Hellendoorn gaat naar Historische Kring: Dan ruim 6.000 historische digitale foto's op één plek

NIJVERDAL -  De gemeente Hellendoorn draagt haar collectie met ongeveer 3.000 historische foto's maandagmiddag over aan de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal (HKHN), die zelf ook al over een uitgebreid (foto)archief beschikt.

 1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.
 2. ‘Frog-freaks’ halen band naar Nijverdal na dood zanger: ‘Eenmalige kans om te zien hoe fucking goed ze zijn’
  PREMIUM
  Met video

  ‘Frog-freaks’ halen band naar Nijverdal na dood zanger: ‘Eenmalige kans om te zien hoe fucking goed ze zijn’

  NIJVERDAL - Zeg ‘The Frog’ en Maarten Heerdink, Hans Jansen en Marco de Jong uit Nijverdal beginnen te stralen. Ritmisch tikken de vijftigers met hun vingers op tafel en spontaan wordt een song ingezet. Levenslang fan van een band, die 35 jaar geleden uit elkaar viel, maar na de dood van zanger Rick DeVito nieuw leven werd ingeblazen. The Frog is binnenkort te zien in het ZINiN Theater.