Volledig scherm
Het eerste elftal van De Zweef viert feest vanwege het klassebehoud. maar hoe lang spelen de Nijverdallers nog in de eerste klasse van de zondagamateurs? © orangepictures/Wout van Zoeren

Gaat hoofdmacht De Zweef ook op zaterdag voetballen?

NIJVERDAL - De hoofdmacht van voetbalclub De Zweef heeft zich via de nacompetitie gehandhaafd in de eerste klasse van de zondagamateurs, maar het is inmiddels de vraag of de Nijverdallers in de nabije toekomst nog wel op die dag blijven spelen.

Het tweede elftal van de blauw-witten besloot eerder al op zaterdag te gaan voetballen en ook dames 1 gaat die stap zetten. Het bestuur van De Zweef heeft nu een werkgroep in het leven geroepen om te onderzoeken of de hoofdmacht dit voorbeeld moet volgen en wat de mogelijke voor- en nadelen van voetballen op zaterdag zijn. Deze werkgroep wordt geleid door Niels Kolkman, trainer en voormalig speler van het eerste. Het is de bedoeling dat de werkgroep uiterlijk eind november met een aanbeveling aan het bestuur komt.

De werkgroep onderzoekt hoe spelers en begeleiders tegenover de mogelijke overstap staan en wat de gevolgen zijn voor de bezetting van de velden op sportpark Gagelman. Ook worden de financiële consequenties in kaart gebracht. Zorgt voetballen op zaterdag voor meer of juist minder baromzet en haken sponsoren wellicht af als de hoofdmacht op een andere dag in het weekend gaat voetballen? Belangrijk is verder ook hoe omliggende clubs en de KNVB inspelen op deze maatschappelijke trend.