Golfbaan De Koepel ligt prachtig tussen de kernen Wierden en Rijssen.
Volledig scherm
Golfbaan De Koepel ligt prachtig tussen de kernen Wierden en Rijssen. © Golfclub De Koepel

Gastspelers weer welkom op Wierdense golfclub De Koepel

WIERDEN - Gastspelers zijn vanaf maandag 25 mei weer welkom op de golfbaan van De Koepel  tussen Wierden en Rijssen. Uiteraard met inachtneming van de coronamaatregelen, aldus voorzitter Bernard Rolloos.

De prachtig gelegen achttien holes par zeventig bos- en heidebaan was eerst twee weken exclusief open voor de leden. „De meeste leden konden niet wachten tot ze weer naar de golfbaan mochten; in een mum van tijd waren alle beschikbare starttijden al geboekt. ‘s Morgens vanaf  half negen uur sloegen de eerste golfers al af”, aldus Rolloos.

Vrijwillige marshals

Hij is ook erg verheugd dat veel leden zich hebben aangemeld om de komende tijd als vrijwillige marshal te fungeren. „Deze gastheren en -vrouwen houden toezicht op de baan en op het naleven van de maatregelen. De afgelopen periode werkten de greenkeepers door aan het onderhoud van de golfbaan, met als resultaat dat de baan er prachtig uitziet”, zegt Rolloos.

Kennismakingssessies

Restaurant Salute en het terras mogen nog niet open. Daarom biedt Salute een kop koffie met een broodje of koek ‘to go’ aan. In juni worden er verschillende kennismakingssessies op De Koepel gehouden. „Zo proberen we op een laagdrempelige manier mensen enthousiast te maken voor de golfsport”, aldus Rolloos.