Jan-Maarten Plomp (links) en Pieter Jongbloed. Ze staan in het buitengebied. Aan de horizon geen windmolens. En die hoeven er ook niet te komen zeggen ze. Niet nodig.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan-Maarten Plomp (links) en Pieter Jongbloed. Ze staan in het buitengebied. Aan de horizon geen windmolens. En die hoeven er ook niet te komen zeggen ze. Niet nodig. © Bert Kamp Reggestreekfotografie

Geen windmolens in Rijssen-Holten, toch genoeg energie van de zon

Geen windmolens in Rijssen-Holten: de boodschap vanuit de burgerij kwam vorig jaar luid en duidelijk over. Dan kom zelf maar met initiatieven, zei de wethouder. De stichting en actiegroepen verenigden zich en toen bleef het stil. „Die stilte klopt wel”, zegt Jan-Maarten Plomp, „maar er gebeurt ontzettend veel”. 

 1. Coalitieakkoord Rijssen-Holten: deur mogelijk op een kier voor koopzondag in Holten, school bij het Opbroek onderzocht
  PREMIUM

  Coalitieak­koord Rijs­sen-Hol­ten: deur mogelijk op een kier voor koopzondag in Holten, school bij het Opbroek onderzocht

  RIJSSEN-HOLTEN - ‘Met daadkracht, in vertrouwen’, dat is de naam van het nieuwe coalitieakkoord in Rijssen-Holten dat maandagavond werd gepresenteerd. SGP, ChristenUnie en CDA regeren de komende vier jaar met de VVD. De toeristenbelasting gaat omhoog, en auto’s zijn niet meer welkom in de Dorpstraat in Holten. Saillant: voor een koopzondag in Holten lijkt de deur op een kier te staan.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 3. Juridische strijd dreigt rond sluiting mountainbikeroute op Sallandse Heuvelrug: ‘We moeten in overleg blijven’
  PREMIUM

  Juridische strijd dreigt rond sluiting mountainbi­ke­r­ou­te op Sallandse Heuvelrug: ‘We moeten in overleg blijven’

  HOLTEN/HELLENDOORN - De verbeten strijd over de mountainbikeroute op de Sallandse Heuvelrug krijgt een vervolg. De provincie Overijssel wil op aandringen van een actiegroep de mountainbikeroute deels sluiten, en daarmee de natuur beschermen. De lokale wielerverenigingen en het CDA Rijssen-Holten en Hellendoorn komen nu in actie om dat te voorkomen. Een juridisch gevecht dreigt.