Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Geen zeven, maar vier jaar cel voor agressieve Pool (36) die 72-jarige vrouw aanrandde in Holtens vakantiehuis

HOLTEN/ALMELO - Rafel P. (36) uit Polen moet vier jaar de cel in voor de brute aanranding van een 72-jarige bewoonster van een vakantiewoning in Holten. Tegen hem was zeven jaar geëist. De straf valt lager uit, omdat de Almelose rechtbank geen bewijs ziet voor een poging tot doodslag. 

 1. Officier van justitie eist 7 jaar tegen agressieve Pool die bejaarde vrouw aanviel in vakantiewoning Holten
  PREMIUM

  Officier van justitie eist 7 jaar tegen agressieve Pool die bejaarde vrouw aanviel in vakantiewo­ning Holten

  HOLTEN/ALMELO - Onbeweeglijk, de handen gevouwen en de ogen neergeslagen, af en toe zacht mompelend in het Pools. Zo zit Rafel P. (36) uit Polen dinsdagmorgen in de Almelose rechtszaal. Het is een schril contrast met afgelopen januari, toen hij de 72-jarige bewoonster van een vakantiewoning in Holten met grof geweld te lijf ging en probeerde aan te randen. Tegen de Pool werd dinsdag 7 jaar cel geëist.
 2. Bezwaren tegen nieuwe cafetaria aan de Dorpsstraat in Enter
  PREMIUM

  Bezwaren tegen nieuwe cafetaria aan de Dorps­straat in Enter

  ENTER/ZWOLLE - Hij heeft vorig jaar een vergunning gekregen om een cafetaria te vestigen, naast zijn café Bolscher aan de Dorpsstraat in Enter. In het pand waar vroeger slagerij Lammertink zat en dat al geruime tijd leeg staat. Maar eigenaar Jan Goossen ziet zich gedwarsboomd door bezwaren van omwonenden, waaronder concurrenten als de buurman, van cafetaria ’t Zumpke, en de uitbater van Let’s Meat aan de Rijssenseweg. Hij wacht voorlopig af, tot zijn vergunning onherroepelijk is geworden.