De Grotestraat in Nijverdal is ingrijpend gereconstrueerd. De gemeente Hellendoorn wil weten hoeveel doorgaand verkeer nu nog gebruik maakt van deze straat.
Volledig scherm
De Grotestraat in Nijverdal is ingrijpend gereconstrueerd. De gemeente Hellendoorn wil weten hoeveel doorgaand verkeer nu nog gebruik maakt van deze straat. © Gemeente Hellendoorn

Gemeente houdt verkeerstellingen in centrum Nijverdal

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn is druk bezig om de verkeersstromen in het centrum van Nijverdal in kaart te brengen. 

Vorige week hingen verkeerscamera’s op zes wegen rondom het centrum (Smidsweg, Molenweg, Rijssensestraat, G. van der Muelenweg, De Joncheerelaan en de Grotestraat) om duidelijk te krijgen hoeveel voertuigen op deze toegangswegen rijden. Op vier kruisingen van de centrumlus Molenweg-Smidsweg-Grotestraat-Constantijnstraat zijn eveneens verkeerstellingen gehouden.

Reconstructies

De op deze manier verkregen verkeersinformatie wordt onder meer gebruikt voor het nemen van een definitief  besluit over de reconstructie van het kruispunt Grotestraat/G. van der Muelenweg bij het politiebureau en de  T-splitsing Constantijnstraat/Parallelweg. De gemeente benadrukt dat de camerabeelden niet worden gebruikt om verkeersovertredingen vast te stellen of voor de belasting.