GroenLinks: ‘Wij zijn trots op Hellendoorn’

videoNIJVERDAL - GroenLinks maakte een bijzonder filmpje, dat opviel tussen alle bezuinigingsretoriek in de Hellendoornse begrotingsvergadering. Deze coalitiepartij maakte een ding erg duidelijk: ‘Wij zijn trots op Hellendoorn’.

De Hellendoornse gemeenteraad heeft deze week de begroting voor 2020 goedgekeurd met de stemmen van de oppositiepartijen VVD en Lokaal Hellendoorn tegen. Er moesten deze keer miljoenen euro’s worden bezuinigd om het eigen huishoudboekje weer enigszins op orde te krijgen. Een moeizaam en pijnlijk bezuinigingsproces, waarvan alle inwoners de gevolgen in hun portemonnee gaan voelen. Er is volgend jaar nauwelijks geld voor nieuw beleid.

Filmpje

De meeste partijen stonden in hun algemene beschouwingen uitgebreid stil bij alle bezuinigingsvoorstellen en belastingmaatregelen, waarbij er vooral kritiek kwam op de dreigende ozb-stijging van 25 procent. GroenLinks deed het helemaal anders. In haar bijdrage stonden niet de bezuinigingen centraal, maar dat het desondanks nog steeds goed toeven is in Hellendoorn. Dat het een gemeente is met een hoog voorzieningenniveau. In een door partijgenoot Mike Knol gemaakt filmpje reisden de twee GroenLinks-raadsleden Anja ter Harmsel en André Oonk door de gemeente en lieten in de diverse kernen zien waarom hun partij zo trots is op Hellendoorn.

Statements

Ze gebruikten de film bovendien om nog enkele politieke statements te maken. GroenLinks was altijd tegen de aanleg van de Noord-Zuidverbinding, maar gaat zich nu niet verzetten tegen de voltooiing van deze belangrijke verbinding. Daarmee wordt immers gedane beloften ingelost en (verkeers)knelpunten in Nijverdal, Hulsen en Hellendoorn opgelost. Op het uitzichtpunt bovenop de Noetselerberg maakten beide raadsleden duidelijk het erg jammer te vinden dat er nog steeds zoveel verkeer over de Toeristenweg rijdt.

Volledig scherm
De GroenLinks-raadsleden Anja ter Harmsel en André Oonk reizen in een filmpje door de gemeente om te laten zien dat het ondanks alle bezuinigingen nog steeds goed toeven is in Hellendoorn. © Han Haveman
  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.