Het A-orkest van de Harmonie Sint Jan.
Volledig scherm
Het A-orkest van de Harmonie Sint Jan. © Annina Romita

Harmonie Sint Jan uit Wierden neemt deel aan Wereld Muziek Concours: ‘Het walhalla van de blaasmuziek’

WIERDEN - Voorzitter Erik te Wierik is supertrots dat de Harmonie Sint Jan uit Wierden in juli 2022 mag deelnemen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. „Optreden in het walhalla van de blaasmuziek en dat voor zo’n klein provincieorkestje. Dat is supergaaf.”

 1. ‘Frog-freaks’ halen band naar Nijverdal na dood zanger: ‘Eenmalige kans om te zien hoe fucking goed ze zijn’
  PREMIUM
  Met video

  ‘Frog-freaks’ halen band naar Nijverdal na dood zanger: ‘Eenmalige kans om te zien hoe fucking goed ze zijn’

  NIJVERDAL - Zeg ‘The Frog’ en Maarten Heerdink, Hans Jansen en Marco de Jong uit Nijverdal beginnen te stralen. Ritmisch tikken de vijftigers met hun vingers op tafel en spontaan wordt een song ingezet. Levenslang fan van een band, die 35 jaar geleden uit elkaar viel, maar na de dood van zanger Rick DeVito nieuw leven werd ingeblazen. The Frog is binnenkort te zien in het ZINiN Theater.
 2. Bijbel van 300 jaar oud krijgt in Hellendoorn een nieuwe bestemming: ‘Geweldig om in handen te hebben’

  Bijbel van 300 jaar oud krijgt in Hellen­doorn een nieuwe bestemming: ‘Geweldig om in handen te hebben’

  HELLENDOORN - Manny (79) en Mineke (77) Mollink schenken hun Statenbijbel uit 1721 aan Stichting Oald Heldern de Noaberschop. Jarenlang lag het antieke boek op een dekenkist bij de ingang van voormalig restaurant De Kroon, die het ondernemersechtpaar bestierde. Oald Heldern is, zo laat Dinand Webbink weten, blij met de bijzondere gift. „Geweldig om zo’n boek van driehonderd jaar oud in handen te hebben, hij krijgt een mooi plekje.”