Hartenkreet kinderen in Wierden: ‘Burgemeester, wij willen dat onze opvang blijft’

VIDEOWIERDEN - Kinderen van de buitenschoolse opvang van Columbus Junior hebben burgemeester Doret Tigchelaar een map vol tekeningen en handtekeningen gegeven. Ze hopen zo hun wens - behoud van de opvang - kracht bij te zetten: Tigchelaar nam het ‘boekwerk’ hartelijk in ontvangst. Maar: „Met hun aanbevelingen kan ik niks doen.”

Ze richt zich tot burgemeester Doret Tigchelaar. „Dit is een map met allemaal blaadjes die kinderen zelf hebben geschreven, ten teken...” En dan wordt de 10-jarige Tara Brand in de rede gevallen door de 9-jarige Maud Scheppink, die Tara’s zin afmaakt en verwoordt wat alle kinderen willen zeggen: „...dat wij hier willen blijven.”

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.