Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Gerard Bartels, Frits Ooms, Paul Smelt, Johan Borkent en Marinus Burger. © Lenneke Lingmont

Heel Hoge Hexel klust: dorpelingen knappen samen hun kerk op

HOGE HEXEL - Na maanden is de restauratie van de hervormde kerk in Hoge Hexel afgerond. Vele vrijwilligers staken er uren werk in. „Er is dankzij hen veel meer gedaan dan we verwacht hadden. We zijn dankbaar.”

Wie het kerkgebouw aan de Piksenweg binnenstapt, ziet meteen de grootste verandering. Dat is het nieuwe orgel dat verplaatst is en nu boven de preekstoel staat. „Dat was een wens van de meerderheid van de kerkgangers”, vertelt Frits Ooms, voorzitter van de bouwcommissie. Het interieur maakt een frisse indruk, binnen ruikt het naar nieuw’ Ook in 2005 was Ooms voorzitter van de commissie. „Vijftien jaar geleden ging het om een uitbouw. Die hebben voornamelijk bedrijven gedaan. Deze keer hebben vele vrijwilligers uit zowel Hoge Hexel als Wierden ontzettend veel geholpen.”

  1. Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoorlog: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    Regisseuse vindt kranten uit Tweede Wereldoor­log: ‘Ik dacht eerst dit zou een mooi rekwisiet zijn’

    NIJVERDAL - Het is een bijzonder toeval. Sanne Kamst-Velthuis regisseert momenteel het muzikale theaterstuk ‘Nooit Vergeten...’ dat gaat over het leven in Nijverdal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zonder dat ze het wist staat thuis in haar schuur in het Duitse dorpje Brandlecht al jaren een doos met kranten uit 1937 en 1939. Historisch materiaal dat ze graag wil afstaan aan het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal.