Volledig scherm
Woningen en andere gebouwen in de gemeente Hellendoorn kunnen in het vervolg ook worden gesloten als hier voorwerpen of grondstoffen voor de drugsproductie of hennepteelt worden aangetroffen. © ANP XTRA

Hellendoorn scherpt drugsbeleid verder aan

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn treedt steeds strenger op tegen de drugscriminaliteit. De afgelopen tijd werden op last van burgemeester Anneke Raven al twee drugspanden aan de Venkel en Laurier in de Kruidenwijk gesloten, nadat de politie bij invallen harddrugs had aangetroffen. De huurders mogen hun woning een half jaar niet betreden.

De burgemeester geeft aan dat zij met ingang van dinsdag 24 juli gebruik gaat maken van de recente uitbreiding van haar bevoegdheden om drugscriminelen aan te pakken. Het aantreffen van drugs is niet langer noodzakelijk om panden te sluiten. Die gaan in het vervolg ook dicht als hier voorwerpen of grondstoffen voor drugsproductie of hennepteelt worden aangetroffen.

Raven: „Het bezitten van en handelen in drugs vind ik onacceptabel, omdat dit een ernstige inbreuk vormt op de openbare orde en leidt tot een onveilige leefomgeving. Door drugspanden te sluiten proberen we de loop van handelaren en gebruikers naar deze panden te stoppen. Het is belangrijk dat de burgers verdachte situaties als vermoedens van drugshandel en hennepkwekerijen bij de autoriteiten blijven melden.”