De rotonde Helmkruidlaan-Baron van Sternbachlaan, onderdeel van de drukke verbinding tussen de Kruidenwijk en het centrum van Nijverdal, krijgt dit jaar nieuw asfalt.
Volledig scherm
De rotonde Helmkruidlaan-Baron van Sternbachlaan, onderdeel van de drukke verbinding tussen de Kruidenwijk en het centrum van Nijverdal, krijgt dit jaar nieuw asfalt. © Jeffrey Scholman

Hellendoorn trekt 1,3 miljoen euro uit voor wegonderhoud

NIJVERDAL -  De gemeente Hellendoorn trekt dit jaar zo'n 1,3 miljoen euro uit voor het wegonderhoud, zodat de wegen veilig en comfortabel kunnen worden gebruikt. Deze klus wordt opnieuw geklaard door de werknemers van Nexus Infra BV uit Nijverdal.

Bij wegonderhoud gaat het met name om het  aanbrengen van slijt- en asfaltlagen en leggen van grasstenen in de bermen van diverse wegen. Ook worden her en der reparaties aan het wegdek uitgevoerd. Op basis van het wegenbeheersplan en een aantal inspecties is vastgesteld waar dit jaar welke onderhoudswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd.

Nieuw asfalt

Zo worden de Kerkallee, Bruineveldsweg, Flierdijk, Loomsweg, rotonde Marle, Oude Deventerweg,  fietsstroken Poggenbeltweg, Meester Ponsteenlaan, toegangsweg tot het Avonturenpark Hellendoorn, Baron van Sternbachlaan en de rotonde Baron van Sternbachlaan-Helmkruidlaan voorzien van nieuw asfalt.

Op de Piksenweg wordt het asfalt gerepareerd en een nieuwe slijtlaag aangebracht. In het buitengebied worden de Schaddenveldsweg, Grote Veenweg, Noordelijke Kanaaldijk, G.J.Kerkdijkweg en de fietspaden langs de Schouwenburgerweg en Holterweg aangepakt. Deze wegen/fietspaden kregen vorig jaar een nieuwe toplaag en worden nu voorzien van een slijtlaag. Waar nodig worden reparaties verricht.

Groot onderhoud

Groot onderhoud aan de bestrating (rijbaan en trottoirs) wordt dit jaar uitgevoerd in de Salomonsonstraat (tussen de Grotestraat en Spoelerstraat). Op de Handelsweg op bedrijventerrein ‘t Lochter ligt een verouderde bestrating van betonklinkers, die hoognodig aan vervanging toe zijn. Daarom wordt de rijbaan voorzien van asfalt.