Hellendoorns burgemeestersontbijtje: ‘Waarom bent u eigenlijk geen meneer?’

VideoNIJVERDAL -  „Waarom bent u eigenlijk geen meneer?” De vraag van een leerling van basisschool De Es uit Hellendoorn aan burgemeester Anneke Raven zorgt voor de nodige hilariteit. 

„Omdat ik als meisje geboren ben en meisjes en vrouwen ook burgemeester kunnen worden. Het klinkt best wel een beetje gek hè, meester en dan toch een vrouw”, antwoordt ze lachend. Locatieleider Robbert Flim en  de meeste leerlingen vinden ‘burgerjuffrouw’ eigenlijk een beter benaming voor het ambt.

De 32 leerlingen van De Es, vier van elke groep, laten zich het gezonde ontbijt in het Huis voor Cultuur en Bestuur uitstekend smaken en keuvelen onderwijl gezellig onderling en met de burgemeester. Ze willen weten of Raven misschien een huisdier heeft, wat het leukste, moeilijkste en vervelendste aan burgemeester zijn is en of ze haar hele leven burgemeester wil blijven. De overige 160 leerlingen van De Es ontbijten deze ochtend op school. Als iedereen bijna klaar is overhandigt de burgemeester een cheque van 200 euro, die bestemd is voor de stichting Het Vergeten Kind.

Burgemeester Anneke Raven en 32 leerlingen van basisschool De Es uit Hellendoorn ontbijten vrijdagochtend samen in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.
Volledig scherm
Burgemeester Anneke Raven en 32 leerlingen van basisschool De Es uit Hellendoorn ontbijten vrijdagochtend samen in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. © Lenneke Lingmont
De leerlingen van basisschool De Es laten zich het ontbijt goed smaken. „Lekker hoor zo'n boterhammetje.”
Volledig scherm
De leerlingen van basisschool De Es laten zich het ontbijt goed smaken. „Lekker hoor zo'n boterhammetje.” © Lenneke Lingmont