Henk Olthof heeft zijn ‘afscheidstournee’ bijna volbracht . De Hellendoornse ondernemer heeft nog korte tijd te leven en heeft daar inmiddels vrede mee.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Olthof heeft zijn ‘afscheidstournee’ bijna volbracht . De Hellendoornse ondernemer heeft nog korte tijd te leven en heeft daar inmiddels vrede mee. © Emiel Muijderman

Hellendoornse ‘galbak’ vinkt zijn laatste levensdagen af: ‘Begraaf me maar extra diep’

HELLENDOORN - Op zijn 11de was hij wees, op zijn 50ste een succesvol ondernemer. Nu moet Henk Olthof uit Hellendoorn, 57 jaar pas, het leven loslaten: longkanker, ongeneeslijk. Hij heeft zich bij het onvermijdelijke einde neergelegd. „Begraaf me maar extra diep, dan weet je zeker dat ik niet terugkom”, zegt hij tegen zijn vrouw Ria.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?