Als het aan Lokaal Hellendoorn ligt worden ook de kunstige stukken vilten wandbekleding uit de raadzaal verkocht  om het enorme gat in de begroting te dichten.
Volledig scherm
Als het aan Lokaal Hellendoorn ligt worden ook de kunstige stukken vilten wandbekleding uit de raadzaal verkocht om het enorme gat in de begroting te dichten. © Han Haveman

Hellendoornse lokalo's: ‘Dan verkopen we toch gewoon het vilt...’

NIJVERDAL - Het deed enigszins denken aan het bekende reclamespotje van een verzekeringsmaatschappij, waarin twee mensen wakker naast elkaar in bed liggen. De man piekert zwaar over hun financiële situatie, waarop zijn vrouw de voor hem toch weinig geruststellende opmerking maakt: „Dan verkopen we toch gewoon de boot...”

Fractievoorzitter Thea ten Have van Lokaal Hellendoorn maakt zich zorgen over de financiële tekorten van de gemeente Hellendoorn en piekert zich samen met haar fractie suf waar die ontbrekende miljoenen kunnen worden gevonden. 

Kunstwerk

De lokalo's willen gemeentelijke gebouwen en andere bezittingen die niet worden gebruikt te gelde maken. Daarbij deed Ten Have een opvallende  ontboezeming. Zij wil ook de stukken vilten wandbekleding uit de raadzaal in het Huis voor Cultuur en Bestuur verkopen. Die vormen samen een kunstwerk van  Claudy Jongstra. „Die is inmiddels een stuk bekender geworden”, merkte Ten Have op, met andere woorden dat kan flink wat geld opleveren.