De oranje bakken zijn bestemd voor plastic en metalen verpakkingen en drankkartons. In veel pmd-bakken wordt echter ook allerlei ander afval gegooid, waardoor deze vrachten worden afgekeurd bij de verwerker en alsnog moeten worden verbrand.
Volledig scherm
PREMIUM
De oranje bakken zijn bestemd voor plastic en metalen verpakkingen en drankkartons. In veel pmd-bakken wordt echter ook allerlei ander afval gegooid, waardoor deze vrachten worden afgekeurd bij de verwerker en alsnog moeten worden verbrand. © Lars Smook

Hellendoornse pmd-bakken blijken meer vervuild dan gedacht: 41 procent krijgt rode of oranje kaart

NIJVERDAL - Medewerkers van de gemeente Hellendoorn hebben maandag en dinsdag de inhoud van ongeveer 5500 van de in totaal 12.500 uitgezette pmd-containers gecontroleerd. De uitkomst  viel de controleurs rauw op het dak: in 41 procent van deze bakken werd afval aangetroffen dat er niet in thuishoort.

  1. Hoofdverdachte goededoelenfraude Oost-Nederland overleden, justitie staakt miljoenenclaim tegen Harry Fillinger
    PREMIUM

    Hoofdver­dach­te goededoe­len­frau­de Oost-Nederland overleden, justitie staakt miljoenen­claim tegen Harry Fillinger

    Vermeend goededoelenfraudeur Harry Fillinger is op 73-jarige leeftijd overleden. Hij pompte met een constructie van dierenstichtingen voor miljoenen aan donaties rond en stak een fors deel daarvan in eigen zak. Justitie claimde nog 4,2 miljoen euro van Fillinger. Onlangs zijn in de zaak nog belangrijke getuigen gehoord. De rechtszaak tegen drie medeverdachten gaat wel door.