Langs de Ossenkampweg in het Hellendoornse buitengebied werd vrijdagavond drugsafval gedumpt.
Volledig scherm
Langs de Ossenkampweg in het Hellendoornse buitengebied werd vrijdagavond drugsafval gedumpt. © Buurtapp

Hellendoornse wijkagent: ‘In vervolg direct 112 bellen bij vondst drugsafval’

HELLENDOORN - Wijkagent Bert van Eijk noemt het een ‘goede leer voor een volgende keer’. Maar hij had liever gezien dat gebruikers van de buurtapp Egede, Hancate, Eelen en Rhaan vrijdagavond direct het alarmnummer 112 hadden gebeld toen duidelijk werd dat drugsafval was gedumpt aan de Ossenkampweg.

De buurtapp ‘explodeerde’ kort voor acht uur toen de dumping van meerdere blauwe vaten en jerrycans werd gemeld. Buurtschapsbewoners meldden dat dit was gebeurd door ‘een man met een bril’, die in een ‘blauwe auto met een aanhangwagen’ reed. Ze vroegen elkaar of ze die auto ergens hadden zien rijden en waarschuwden bovendien uit de buurt van de vaten te blijven.

Tijd verloren

„Goed gehandeld, want dit is gevaarlijk spul”, reageerde Van Eijk om te vervolgen dat de app-gebruikers in dit soort gevallen beter direct de politie hadden kunnen bellen. „Er is veel tijd verloren gegaan en dat is jammer”, stelt de wijkagent. Hij vertelt dat in  deze coronatijd extra surveillancewagens rondrijden in de Reggestreek en daardoor de kans op de aanhouding van deze milieucrimineel groter was geweest. Zover is het echter niet gekomen.

Opgeruimd

Het is enige tijd geleden dat in het Hellendoornse buitengebied vaten met drugsafval werden gedumpt. Het was opvallend dat dit nu gebeurde terwijl het nog licht was. De gemeente heeft het drugsafval zaterdag laten verwijderen door de medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf, die ook grond hebben afgegraven. Volgens burgemeester Anneke Raven zijn langs de zandweg zes vaten en twee jerrycans gevonden, die zuur, base en olie-achtige substanties bevatten. Er is volgens haar geen lekkage geweest en dus ook geen sprake van bodemverontreiniging. De politie onderzoekt momenteel de grondmonsters, de resultaten daarvan zijn nog onbekend.