Volledig scherm
PREMIUM
De leegstand van de winkels in het Wierdense dorpshart neemt toe. © Carlo ter Ellen

‘Help, het Wierdense winkelcentrum loopt leeg’, aldus het CDA

WIERDEN - De toenemende leegstand van winkels in het Wierdense dorpscentrum vraagt om maatregelen van de gemeente. Dat vindt het CDA, maar wethouder Richard Kortenhoeven acht dit niet nodig.

Fractieleider Dirk Getkate van de Wierdense christendemocraten kaartte de kwestie deze week aan in de raadscommissie Bestuur, Financiën en Maatschappelijke Ontwikkeling. „Ik heb het idee dat sinds de recente jaarwisseling veel meer zaken zijn verdwenen uit het hart van Wierden, zonder dat daarvoor iets in de plaats kwam”, zei hij. „Ik vraag me af of nog besproken wordt wat hiertegen te ondernemen valt. Met bijvoorbeeld vastgoedeigenaren, middenstanders, ondernemers en andere betrokkenen.”

  1. Kinderen leven zich in Nijverdalse sporthal uit op opblaasbare speeltoestellen
    PREMIUM
    Video

    Kinderen leven zich in Nijverdal­se sporthal uit op opblaasba­re speeltoe­stel­len

    NIJVERDAL - Het puzzelboekje ligt opengeslagen op het tafeltje, maar de vrouw uit Nijverdal komt niet toe aan haar kruiswoordraadsel. Ze volgt met haar ogen zoontje Thijs (7), die maandagmiddag in sporthal Het Ravijn enthousiast van speeltoestel naar speeltoestel rent, maar het al gauw beu is om in zijn eentje verder te spelen. Hij wil alleen nog een keertje naar één van de opblaasbare speelattributen als papa komt kijken...