Volledig scherm
Henk Beffers en Geertje Hazewinkel hebben allebei voor de PTT gewerkt. © Lenneke Lingmont

Henk en Geertje uit Holten al 60 jaar samen: ‘We zien graag de zonnige kant van het leven’

HOLTEN - Henk Beffers en Geertje Hazewinkel uit Holten leerden elkaar kennen op een dansavond toen Geertje nog te jong was om te trouwen. Zij was 17, Henk was 24. Maar de liefde hield stand en ze trouwden later alsnog.

Zestig jaar later vieren Henk (88) en Geertje (81) deze donderdag hun diamanten huwelijksfeest bij De Poppe, in Markelo. Het echtpaar Beffers-Hazewinkel woonde 32 jaar in Epse, bij Gorssel, voordat het in 1999 naar Holten verhuisde. „Onze tuin werd te groot en we konden ons huis in Epse goed verkopen”, vertelt Geertje. „We kwamen aan de Aaltinksweg terecht, waar we met veel plezier hebben gewoond. Tien jaar geleden hebben we gekozen voor een appartement aan de Tuinstraat. Dat bevalt prima.”

Henk Beffers werkte 42 jaar als postbode voor de toenmalige PTT voordat hij met pensioen ging. Ook Geertje, die na haar huwelijk ontslag moest nemen, ging later bij de PTT aan de slag. „We hadden allebei iets met post”, zegt zij. „Toen mijn man geopereerd moest worden aan zijn hart, ben ik gestopt met werken om voor hem te zorgen. Ik ben zelf ook ziek geweest, maar gelukkig is het allemaal goed gekomen. We zien graag de zonnige kant van het leven.”

Het echtpaar kreeg een zoon en twee kleinkinderen, die nu 18 en 20 jaar oud zijn. Ze kwamen gisteren vanuit Woerden op bezoek om de bijzondere dag samen te vieren. Het geheim van een goed huwelijk volgens Geertje: meer geven dan nemen. „We hebben echt weleens ruzie, hoor, maar het belangrijkste is elkaar vrij laten.”