‘Henk Nijhof was de beste kandidaat voor wethouderschap Hellendoorn’

VideoNIJVERDAL - Op vrijdag de dertiende hield de fractie van GroenLinks Hellendoorn gesprekken met mogelijke kandidaten voor het wethouderschap in de gemeente Hellendoorn. Fractievoorzitter Anja ter Harmsel is er ondanks deze datum van overtuigd dat met Henk Nijhof een uitstekende keuze is gemaakt. „Hij was de beste kandidaat”, benadrukt ze.

De fractie was sinds de zomervakantie op zoek naar een opvolger voor wethouder Willem Joosten, die tijdelijk wethouder werd na het plotselinge overlijden van Dennis op den Dries. Ter Harmsel: „Binnen de partij hebben we een afdeling die wethouderstalent scout, maar dat leverde geen kandidaat op. GroenLinks is natuurlijk een kleine partij en veel mensen kennen elkaar. Via onze persoonlijke netwerken kwamen vier kandidaten voor deze functie in beeld. Eentje uit Hellendoorn en drie buiten deze gemeente. We hadden een profiel opgesteld, waaraan Henk Nijhof het beste voldeed.”

Evenwicht

Ze vervolgt: „Hij is bestuurlijk zeer ervaren en weet hoe de hazen lopen. Als wethouder in Hengelo had Nijhof een soortgelijke portefeuille als die hij hier krijgt en waarin de energietransactie voorop staat. Bovendien klikte het met de fractie en past een man het beste in de samenstelling van het college. Hij zorgt daar voor meer evenwicht. Dat Nijhof reeds gepensioneerd is en de gemeente over twee jaar geen wachtgeld voor hem hoeft te betalen heeft bij onze keuze absoluut geen rol gespeeld, maar het is gezien de moeilijke financiële situatie van Hellendoorn wel mooi meegenomen.” 

Nijhof maakte in april via Twitter bekend dat hij prostaatkanker had en dat was gezien de ervaringen met Dennis op den Dries toch wel even een dingetje voor de fractie. Hij is inmiddels echter volledig genezen verklaard. 

Henk Nijhof wordt de nieuwe wethouder van GroenLinks in Hellendoorn.
Volledig scherm
Henk Nijhof wordt de nieuwe wethouder van GroenLinks in Hellendoorn. © Reinier van Willigen