Volledig scherm
Een artist impression van Het Helmerink in Nijverdal, nadat groot onderhoud aan het complex is gepleegd. © STUDIO44 Architectuur en Ontwikkeling

Het Helmerink in Nijverdal is eerste gasloze complex van Reggewoon

NIJVERDAL - Er wordt de komende tijd groot onderhoud gepleegd aan de 91 appartementen van Het Helmerink aan de Rijssensestraat in Nijverdal, waarbij ‘forse verduurzaming’ centraal staat. Het Helmerink is daardoor het eerste gasloze complex van woningstichting Reggewoon.

Directeur-bestuurder John Olde Olfhof van Reggewoon en algemeen directeur Jan van den Berg van de Hemink Groep tekenden begin deze week het contract voor de werkzaamheden, waarmee direct is begonnen. De appartementen worden gasloos door het plaatsen van warmtepompen. Op het dak komen ruim 900 zonnepanelen, die naar verwachting samen ongeveer 213.000 kilowattuur per jaar leveren. Iedere bewoner krijgt de beschikking over zeven panelen voor eigen gebruik, de overigen zijn voor algemeen gebruik. Hierdoor dalen de collectieve servicekosten voor energie.

Quote

Niet slopen is ook duurzaam

Nieuwe uitstraling

Verder worden de gevels, entrees en algemene ruimtes vernieuwd, waardoor ze een andere, frisse uitstraling krijgen. De technische installaties worden vervangen en in de appartementen worden keukens en badkamers vernieuwd. Iedere bewoner krijgt bovendien een eigen berging. Ook de tuin wordt aangepakt. Niet alleen het groen en de terrassen, maar  ook de erfafscheidingen op de begane grond.

Geen sloop

Alle bewoners zijn vorige maand in de modelwoning geïnformeerd over de plannen. De werkzaamheden worden volgens de planning medio volgend jaar afgerond. Olde Olthof benadrukt dat Reggewoon voor Het Helmerink bewust voor groot onderhoud heeft gekozen in plaats van het complex te slopen en nieuwbouw op dezelfde locatie te plegen. „Niet slopen is ook duurzaam”, benadrukt Olde Olthof, die verder aangeeft dat de huren door deze ingreep niet omhoog gaan. Integendeel, hierdoor wordt zelfs bespaard op de maandelijkse woonlasten.