Volledig scherm
Hellendoorn Omroep Interactief (HOi) moet het met nog minder subsidie van de gemeente Hellendoorn zien te rooien. © Lenneke Lingmont

HOi moet tering naar nering zetten

NIJVERDAL - De gemeentelijke subsidie voor Hellendoorn Omroep Interactief wordt volgend jaar opnieuw gekort met 8.000 euro. Waar zijn voorganger Ton Brinker meer dan eens het dreigende einde van deze lokale omroep verkondigde liet de nieuwe voorzitter Etzel Steinhage een heel ander geluid horen.  

Steinhage sprak in tijdens de commissie ABZM+, waar de lokale politiek sprak over het vinden van minimaal 8 miljoen euro om de begroting 2020 sluitend te krijgen. Tot verrassing van menigeen toonde de voorzitter begrip voor de aangekondigde subsidiekorting en gaf hij aan het normaal te vinden dat ook de lokale omroep bijdraagt aan  het oplossen van de financiële problemen.

En dat terwijl de subsidie voor HOi in acht jaar tijd toch is verminderd van 50 mille naar zo'n 18.000  euro en de vaste kosten van de lokale omroep met 24 mille voor het eerst boven de subsidie liggen.

Schrappen

Steinhage gaat ervan uit dat Hellendoorn de rijksbijdrage voor de lokale omroep, die gebaseerd is op het aantal huishoudens per gemeente, blijft overmaken aan HOi. De lokale omroep moet in zijn optiek vooral de tering naar de nering zetten en daar waar nodig activiteiten schrappen. 

Ambities

HOi moet zich vooral concentreren op de thema’s programmering en techniek en marketing, verkoop en financiën. Concreet moet HOi volgend jaar 25.000 euro van donateurs, sponsoren, adverteerders en opdrachtgevers bij elkaar zien te harken om haar ambities op het terrein van televisie, radio, kabelkrant, online, app en sociale media te kunnen realiseren.