Volledig scherm
Leerlingen van de basisschool bezochten vorig jaar onder andere het houtbewerkingsbedrijf van Remco Rensen aan de Espelodijk. © Frans Nikkels

Holten zoekt vrijwilligers voor ‘kijkje in de grotemensenwereld’

HOLTEN - Het Roefelcomité Holten is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de organisatie van het jaarlijkse evenement waarbij kinderen kennis maken met bedrijven. 

De huidige vrijwilligers zijn moeders van kinderen van de basisscholen en van hen willen er de komende tijd drie stoppen. „We hebben wel de afspraak dat een vrijwilliger minimaal twee jaar actief moet zijn en er moet een overlap zijn van een jaar”, vertelt Patricia van Erven van ViaVie Welzijn waar het comité onder valt . „In de praktijk zijn het trouwens altijd de moeders die meehelpen.”      

Tien dagdelen

De eerste bijeenkomst voor de roefeldag is in oktober en daarna neemt het werk ongeveer tien dagdelen in beslag tot het evenement in april. „Het kost niet veel tijd. We hebben een paar vergaderingen, de groepjes van kinderen moeten bijvoorbeeld worden ingedeeld, de dag zelf en een evaluatie. We hebben het werk verdeeld. Een aantal vrijwilligers benadert de bedrijven voor deelname en een ander groepje regelt de inschrijving en deelname van de kinderen.”  

Quote

Het kost niet veel tijd

Patricia van Erven, ViaVie Welzijn

Kijkje in de keuken

Tot nu toe hebben 24 bedrijven zich gemeld om de kinderen te ontvangen voor een kijkje in de keuken. Daar moeten er nog een aantal bijkomen. „We organiseren deze dag al ruim twintig jaar. Voor de kinderen van de bovenbouw is dit een leuke kans om iets meer te weten te komen over de grotemensenwereld en hun latere beroepskeuze”, aldus Van Erven.

Aanmelden

De kinderen kunnen zich tot en met vrijdag aanmelden voor de roefeldag op woensdag 15 april. Dat kan door het  formulier in te vullen op de website van ViaVie Welzijn www.viaviewelzijn.nl. De eigen bijdrage is een euro. Meer info over deelname door bedrijven kan ook aangevraagd worden via roefeldagbedrijven@outlook.com