Wander Drent in de kelder waar hij met zijn verzameling een alternatieve kapsalon heeft ingericht. „Deze spullen roepen veel herinneringen aan vroeger op.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wander Drent in de kelder waar hij met zijn verzameling een alternatieve kapsalon heeft ingericht. „Deze spullen roepen veel herinneringen aan vroeger op.” © Frans Nikkels

Holtense kapper heeft een museum in zijn kelder: ‘Een krultang werd op de kachel opgewarmd, mooi toch?’

HOLTEN - Het kan verkeren. Moest Wander Drent (70) vroeger niets van oude kappersattributen hebben, tegenwoordig verzamelt hij ze maar al te graag. Zijn collectie is een mix van ware collector’s items en spullen die doen denken aan kleine martelwerktuigen.

  1. Bouw 21 huizen in Rijssen op plek ‘waar 450 gegadigden voor zijn’ stap dichterbij

    Bouw 21 huizen in Rijssen op plek ‘waar 450 gegadigden voor zijn’ stap dichterbij

    DEN HAAG/RIJSSEN – Ontwikkelaar Ter Steege heeft een overwinning geboekt in de strijd om 21 woningen te mogen bouwen op het terrein van voetbalvereniging Rijssen Vooruit. De Raad van State in Den Haag, het hoogste orgaan op het gebied van bestuursrecht in ons land, oordeelde donderdag alvast dat de gemeente Rijssen-Holten juist heeft gehandeld. Wel loopt er nog een zogeheten bodemprocedure. Die vormt meteen de laatste strohalm voor de bezwaarmakers.