De Holtense Michelle Bloemendal wil in april haar zorgboerderij op orde hebben om cliënten dagbesteding te kunnen aanbieden. „Er is hier voor elk wat wils. De eieren moeten worden geraapt en de schapen hebben verzorging nodig.”
Volledig scherm
PREMIUM
De Holtense Michelle Bloemendal wil in april haar zorgboerderij op orde hebben om cliënten dagbesteding te kunnen aanbieden. „Er is hier voor elk wat wils. De eieren moeten worden geraapt en de schapen hebben verzorging nodig.” © RIKKERT HARINK

Holtense zorgboerderij Diessenplas biedt cliënten het echte boerenleven: ‘Kippen voeren en werken in de moestuin’

HOLTEN - De politiek moet er nog een klap op geven, maar Michelle Bloemendal is er vast van overtuigd dat ze in april kan beginnen met haar zorgboerderij Diessenplas aan de Dorperdijk in het Holtense buitengebied. Ze wil zich richten op cliënten van 16 jaar en ouder. „Er is zoveel vraag naar goede zorgboerderijen, die ook echt boerderijen zijn.”

  1. Natuur in wankel evenwicht, maar geen problemen door coronadrukte op Sallandse Heuvelrug
    PREMIUM

    Natuur in wankel evenwicht, maar geen problemen door coronadruk­te op Sallandse Heuvelrug

    NIJVERDAL - De mist trekt langzaam de dalen in van de heuvelrug. De heide is in rust, de dieren bereiden zich voor op de winter, en de stroom bezoekers neemt langzaam af. Maar helemaal stil zal het nooit worden. Staatsbosbeheer moet meer dan ooit balanceren tussen natuurbeheer en de menselijke drang er op uit te gaan. Boswachter Ine Nijveld: „Onze taak is óók te zorgen dat mensen de natuur kunnen beleven.”