Honden watertanden bij de vegabrok uit Holten: ‘Ze zijn er dol op’

Het kost enige moeite de honden rustig te houden voor de foto, want hun scherpe neuzen hebben de brokjes geroken. Vegabrokken welteverstaan, waarin geen milligram vlees zit. „Ze zijn er dol op”, zegt Mariska Dommerholt, die samen met vader Heite het bedrijf Vlega heeft opgericht.

De vegetarische brokken zijn na een testperiode recent op de markt gebracht onder de naam Veggie. Het product scoort inmiddels enkele vaste afnemers. Heite is vegetarisch voedsel niet vreemd. Als voormalig directeur van Enkco/Vivera stond hij aan het hoofd van een bedrijf dat vegetarische en veganistische vleesvervangers produceert. 

Schapenvet

Mariska: „Veggie Brokken is 100 procent plantaardige voeding voor de hond en bevat alles wat een hond van nature nodig heeft zonder dat er vlees aan te pas komt. Het enige dierlijke ingrediënt is schapenvet, dat afkomstig is van de wol van het schaap. Het vet bevat vitamine D3, dat de hond - ook de mens trouwens - nodig heeft voor het behoud van sterke botten en tanden, omdat het de calciumopname verhoogt. Ook ondersteunt D3 de weerstand en helpt het spieren en gewrichten sterk te houden.’’

Op de Facebookpagina van de Stentor wordt met verbazing gereageerd op ‘veggiebrokjes’ voor de hond. Zijn honden geen vleeseters van nature? Dat vragen lezers zich hardop af. Reageer ook: