Een afschrikwekkend wezen jaagt een groepje tienermeisjes de stuipen op het lijf in het gangenstelsel van de achtbaan Rioolrat.
Volledig scherm
PREMIUM
Een afschrikwekkend wezen jaagt een groepje tienermeisjes de stuipen op het lijf in het gangenstelsel van de achtbaan Rioolrat. © Wouter Borre

Horrorfestijn Avonturenpark Hellendoorn ondanks kritiek ‘heftiger dan ooit’

videoHELLENDOORN - Na de roemruchtige, door christenen hevig verfoeide editie van 2018 is het halloweenevenement Screams dit jaar gewoon terug in Avonturenpark Hellendoorn. Met meer schrikmomenten dan ooit, belooft manager en parttimegriezel René Peul.

Halloweenspookhuis eng? Verslaggevers Joost en Jadrike namen al eens de proef op de som! Griezel mee in bovenstaande video.

René Peul is marketingman, maar spreekt Peul over Screams, neemt het kind het over. De woordvoerder van het pretpark steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Hij grijnst. Wrijft in zijn handen. Verheugt zich zichtbaar op het griezelfeest. 

Niet zo vreemd, want Peul kijkt niet toe hoe medewerkers bezoekers de stuipen op het lijf jagen. De man staat met zijn poten in de klei. Verkleed en druipend van het bloed. Om de gasten waarvoor hij jaar in jaar uit nieuwe concepten bedenkt, gigantisch te laten schrikken. „En of ik er zin in heb. Ja, bijzonder veel”, zegt Peul, heen en weer wippend op zijn stoel. Zijn blik dwaalt af naar de kast in de hoek, waarin zijn bloederige masker en pak opgeborgen liggen.