Rob en Carola de Leeuw van camperplaats De Huurne. Veel groen en alles dichtbij.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob en Carola de Leeuw van camperplaats De Huurne. Veel groen en alles dichtbij. © Emiel Muijderman

Huh, zit daar een camperplek? De Huurne in Wierden, voor toeristen die van basic houden

WIERDEN - De kippen weten precies wanneer de camperaars bij De Huurne gaan eten. Dan scharrelen ze tussen de campers door en bedelen ze om een hapje. En vaak, met succes. Tien jaar hebben Rob en Carola de Leeuw een camperplaats in de groene rand van Wierden. Voor camperaars die van basic houden.

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Rob uit Hellendoorn fietst 1200 kilometer in 3 dagen: ‘Zwaar? De verhalen van de mensen voor wie ik het doe, díe hakken erin’
  PREMIUM

  Rob uit Hellen­doorn fietst 1200 kilometer in 3 dagen: ‘Zwaar? De verhalen van de mensen voor wie ik het doe, díe hakken erin’

  HELLENDOORN - 1200 kilometer fietsen, in drie dagen tijd. Oud-wielerprof Rob Harmeling uit Hellendoorn doet het volgende week, om geld in te zamelen voor kinderen, jongeren en volwassenen die hij wil ondersteunen na een revalidatie. Een zware opgave? Geen woord over de fysieke inspanning. „Het zijn de verhalen van de mensen waar ik het voor doe. Die hakken erin.”