HOi wil graag verhuizen naar het centrum van Nijverdal. Het huidige onderkomen aan de Koninginnestraat moet plaats maken voor woningbouw.
Volledig scherm
PREMIUM
HOi wil graag verhuizen naar het centrum van Nijverdal. Het huidige onderkomen aan de Koninginnestraat moet plaats maken voor woningbouw. © Han Haveman

‘Huidige plek van HOi-studio in Nijverdal bij uitstek geschikt voor woningbouw’

NIJVERDAL - Het onderkomen van Hellendoorn Omroep Interactief (HOi) aan de Koninginnestraat is uitstekend geschikt voor woningbouw. Wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis windt er geen doekjes om: de inbreidingslocatie middenin de Prinsessenwijk biedt ‘goede kansen voor nieuwbouw’.

 1. Burenruzie om Uutkiekkamer Bed&Breakfast in Holten zorgt voor veel stress

  Burenruzie om Uutkiekka­mer Bed&Breakfast in Holten zorgt voor veel stress

  ZWOLLE/HOLTEN – De eigenaar van het pand naast de Uutkiekkamer van Bed & Breakfast Holten blijft zich verzetten tegen het legaliseren van de logeergelegenheid in een bijgebouw aan de Dorpsstraat 47. De privacy in zijn vrije tuin wordt aangetast, doordat gasten inkijk hebben en hij vreest geluidsoverlast van mensen die pret maken in de buitenjacuzzi. Het woongenot voor huurders van zijn pand wordt daardoor aangetast, is zijn stelling.
 2. Nijverdalse pandeigenaren niet blij met visie voor Grotestraat: ‘Geef dan iedereen mogelijkheid hoger te bouwen!’
  PREMIUM

  Nijverdal­se pandeigena­ren niet blij met visie voor Gro­testraat: ‘Geef dan iedereen mogelijk­heid hoger te bouwen!’

  NIJVERDAL - Maarten Heerdink en Arthur Leferink zijn geen uitgesproken tegenstanders van hoogbouw in het centrum van Nijverdal. Maar beide pandeigenaren vinden wel dat bij de herontwikkeling van de noordkant van de Grotestraat moet worden uitgegaan van gelijke monniken, gelijke kappen. Dat is volgens hen nu niet het geval. „Er wordt hier selectief gehandeld.”