Huis onbewoonbaar na brand in Nijverdal, omwonenden wekken buurman

met videoNIJVERDAL - In een woning aan de Albert Verweystraat in Nijverdal is in de nacht van dinsdag op woensdag een brand uitgebroken. De brand is inmiddels onder controle, een bewoner die rook had ingeademd is nagekeken door ambulancepersoneel. De woning is onbewoonbaar verklaard.

 1. Holtense vuurwerkverkoper over mogelijke intrekking vergunning: ‘Rijssen-Holten baseert zich niet op feiten, maar onterechte aannames’
  PREMIUM

  Holtense vuurwerk­ver­ko­per over mogelijke intrekking vergunning: ‘Rijs­sen-Hol­ten baseert zich niet op feiten, maar onterechte aannames’

  HOLTEN - Ondernemer Stefan Schöppers is ‘kwaad en verbijsterd’ dat de gemeente Rijssen-Holten de verkoopvergunning voor de Vuurwerkstore in Holten wil intrekken. De vuurwerkverkoper voelt zich ’onheus bejegend’, omdat de gemeente volgens hem bij dit besluit niet is uitgegaan van feiten, maar van ‘onterechte aannames’.
 2. Wierdense arts beledigd door inburgeringsboete: ‘Ik haalde het examen later wel met de hoogste cijfers’

  Wierdense arts beledigd door inburge­rings­boe­te: ‘Ik haalde het examen later wel met de hoogste cijfers’

  WIERDEN/DEN HAAG - De in Wierden woonachtige arts Tanya Iakhnovska is zo verontwaardigd over een boete van 1250 euro van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), dat zij naar de Raad van State is gestapt. Ze kreeg de boete, omdat ze te lang deed over haar inburgeringsexamen. „Met zo’n boete lijkt het alsof je niet wilde meewerken aan je inburgeringstraject. Dat doet pijn.”