De Stichting Hulpfonds Hellendoorn hoopt dat de gemeenteraad op 5 november een streep zet door tenminste een deel van de opgelegde bezuinigingen.
Volledig scherm
De Stichting Hulpfonds Hellendoorn hoopt dat de gemeenteraad op 5 november een streep zet door tenminste een deel van de opgelegde bezuinigingen. © han haveman

Hulpfonds Hellendoorn: ‘We worden niet gehoord’

NIJVERDAL -  Het bestuur van de Stichting Hulpfonds Hellendoorn voelt zich niet gehoord en niet serieus genomen door het college. Dat zegt woordvoerder Peter de Noord.

Deze voormalige wethouder benadrukt dat het stichtingsbestuur zich niet met hand en tand heeft verzet tegen de forse bezuinigingen voor 2019 en bovendien ‘constructief heeft meegedacht’ over het vinden van mogelijke bezuinigingen voor 2020.

 Teleurstelling

De Noord: „Met onze inbreng is helemaal niets gedaan, we hebben hierover zelfs nooit meer iets teruggehoord van ambtelijke of bestuurlijke zijde. Daar zijn we nogal teleurgesteld over. Het maakt ons onzeker hoe we nu in de praktijk verder moeten gaan. Natuurlijk blijven we ons inzetten voor alle inwoners die in beroerde financiële omstandigheden verkeren, maar dat doen we op dit moment wel met minder enthousiasme. En daarmee druk ik me nog voorzichtig uit.”