Hulzense Boys ‘traint’ nu op afstand: Thomas van Uunen daagt leden uit

VideoHULSEN - ‘Beter goed gejat dan slecht bedacht’, vindt Thomas van Uunen, hoofd jeugdopleidingen van Hulzense Boys. De voetbalclub probeert van de nood een deugd te maken door haar jeugdleden online uit te dagen.

Elke dag een challenge en dat minimaal achttien dagen lang (tot 6 april) of langer als de overheid aanvullende maatregelen neemt en de sportparken daardoor nog langer dichtblijven. De jeugdvoetballers worden via de social media gevraagd een challenge aan te gaan en daarvan een filmpje te maken en te sturen naar het instagramaccount van Hulzense Boys.

Daar is nu al te zien hoe een spelertje de bal met één ferme trap in een kliko schiet, hoe iemand op een ludieke manier een fles met water omver schiet en hoe vaak een meisje de bal kan hoog houden. Van Uunen: „Zolang we niet kunnen trainen en geen wedstrijden mogen spelen is dit toch een leuke manier om, zij het wel op afstand, met onze leden in contact te blijven. En dat doen we op een interactieve manier naar het voorbeeld van ONS Sneek. We zijn dinsdag met onze challenges begonnen. De nadruk lag eerst op de techniek, maar het wordt nu allemaal ook wat ludieker.”

Nu trainen en wedstrijden spelen een tijdje niet gaat, probeert voetbalclub Hulzense Boys ‘op afstand’ in contact te blijven met haar jeugdleden door hen uit te dagen filmpjes te maken van hun challenges.
Volledig scherm
Nu trainen en wedstrijden spelen een tijdje niet gaat, probeert voetbalclub Hulzense Boys ‘op afstand’ in contact te blijven met haar jeugdleden door hen uit te dagen filmpjes te maken van hun challenges. © Han Haveman