Volledig scherm
Het echtpaar Brandsen-Van Rossum is 60 jaar getrouwd. © Lenneke Lingmont

In Den Haag verliefd, in Nijverdal 60 jaar getrouwd

NIJVERDAL -  Zij is Rotterdamse, hij een geboren en getogen Hagenees. Als Marinus Brandsen (87) en Adriana van Rossum (85) elkaar tegenkomen in de Balistraat in Den Haag is het liefde op het eerste gezicht. Woensdag was het echtpaar 60 jaar getrouwd.

„We kwamen elkaar altijd tegen na het werk en toen ben ik maar eens een praatje met haar gaan maken,” vertelt de bruidegom over hun eerste ontmoetingen. „Ik vond haar een aantrekkelijke vrouw.” Dat ze vanuit het niets werd aangesproken, vond de bruid geen enkel probleem. Integendeel zelfs. „Ik vond hem lief, gezellig en ook een hele knappe man. Dus dat zat vanaf het begin al goed.”

Maar voordat er getrouwd kon worden, moest Marinus eerst nog zijn dienstplicht vervullen. „Het was hard werken om te sparen om onze trouwdag te betalen. Ik had een baan als secretaresse bij een Franse maatschappij in Den Haag. Marinus werkte in het leger bij de brandweer,” aldus de bruid.

Brandweercommandant

Het echtpaar streek na zijn huwelijk neer in Rotterdam, Leiderdorp en vervolgens Haarlem. Er moest vaak worden verhuisd vanwege de werkzaamheden van Marinus. „Ik had een HTS-diploma op zak, maar ben uiteindelijk geëindigd als commandant van de brandweer in Haarlem.”

Als Marinus met de VUT gaat, verhuizen ze naar Nijverdal. „Mijn zus woonde in Hellendoorn en we wilden graag meer ruimte en groen. Maar we waren niet zo heel veel thuis, want we hebben veel gereisd. Eerst voor het werk van Marinus en later voor ons plezier.”

Verhuizen

Lange reizen maken hoeft voor het echtpaar nu niet meer. Ze verhuizen binnenkort naar een appartement in Barneveld. „Dan wonen we dichter bij onze vier kinderen.”

  1. Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files
    Update | Video

    Chaotische avondspits op A1 door reeks ongelukken zorgt voor lange files

    Op meerdere plekken liep het verkeer vanavond in de avondspits vast op de A1. In alle gevallen was sprake van ongelukken, die voor lange files zorgden. Op een gegeven moment meldde de ANWB een extra reistijd van 90 minuten. Bij Holten raakte de bestuurder van een personenauto ernstig gewond na een botsing met de vangrail. Ook was er een melding van ernstige verkeershinder bij de Voorthuizen in de rijrichting Apeldoorn.