Volledig scherm
De jaarlijkse herdenking op de Canadese begraafplaats. © Cees Elzenga/hetoog.nl

Infocentrum Canadese
Begraafplaats in Holten krijgt 4.000 euro

De Cultuur Advies Raad (CAR) in Rijssen-Holten heeft B en W geadviseerd het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten 4.000 euro subsidie te verlenen. Het college heeft de adviezen van de CAR opgevolgd. 

Het cultuurbudget van de gemeente Rijssen-Holten bevat dit jaar maximaal 35.400 euro. Het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten krijgt de 4.000 euro als bijdrage in de kosten voor het maken van een documentaire. De documentaire is een bijdrage aan de herdenkingen in 2020 en daarna permanent onderdeel van het Experience Center.

Schildkerk

De Stichting Stadsmuziek Rijssen I krijgt 2.750 euro voor de aanschaf van een Doe-orgel. Ook de Stichting Stadsmuziek Rijssen II  krijgt 1.000 euro voor audioversterking in de toren van de Schildkerk.

Zomp en Pelmolen

De Regionale Stichting Enterse Zomp en Stichting Pelmolen ter Horst Rijssen krijgen 1.000 euro als bijdrage voor een film over de zomp en de Pelmolen voor vertoning aan basisscholen en groepen bezoekers. Suryoye Aramese Culturele Vereniging Abgar Rijssen krijgt 2.000 euro overgemaakt als bijdrage in de kosten van het opleiden van de Rijssense jeugd in de traditionele danscultuur en muziek.

Ook geld voor koren

De Stichting Rijssense Musea ontvangt 2.500 euro als bijdrage in de kosten van een rondleidingsysteem. Voor de kosten van de KUNSTdag tijdens de HOPPA! Dagen 2019 krijgt Via Vie Welzijn Rijssen-Holten 1.350 euro. Familieraad Dag Activiteiten Centrum het Punt krijgt 3.500 euro voor een buurtproject. Het 25-jarige koor Amazing Holten kan 1.000 euro tegemoet zien voor het  jubileumconcert. Het 20-jarige Vocaal Ensemble Rijssen krijgt 1.500 euro voor zijn jubileumconcert. De Twente Zangers krijgt 1.150 euro als bijdrage in de kosten van een nieuwe piano.

De subsidieaanvragen van het Holtens Gemend Koor, Bibliotheek Rijssen-Holten en Shantykoor Riessen zijn niet gehonoreerd.