Vrijwilliger Gerrit Jannink (60) op een karakteristieke plek in de Wierdense buurtschap Hoge Hexel, waar hij al ruim 26 jaar op allerlei manieren actief is voor de senioren. Daarvoor werd hij onderscheiden met de Wierdense vrijwilligersspeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilliger Gerrit Jannink (60) op een karakteristieke plek in de Wierdense buurtschap Hoge Hexel, waar hij al ruim 26 jaar op allerlei manieren actief is voor de senioren. Daarvoor werd hij onderscheiden met de Wierdense vrijwilligersspeld. © Carlo ter Ellen DTCT

Jannink: ‘Wierdense vrijwilligersspeld voelt als net iets te veel van het goede’

HOGE HEXEL - Hij vindt het fijn dat anderen zijn inzet en werkzaamheden als vrijwilliger in de Wierdense buurtschap Hoge Hexel waarderen. Maar wat Gerrit Jannink betreft was het niet nodig geweest om hem daarvoor met de vrijwilligersspeld van de gemeente Wierden te onderscheiden. 

  1. Nijverdalse pandeigenaren niet blij met visie voor Grotestraat: ‘Geef dan iedereen mogelijkheid hoger te bouwen!’
    PREMIUM

    Nijverdal­se pandeigena­ren niet blij met visie voor Gro­testraat: ‘Geef dan iedereen mogelijk­heid hoger te bouwen!’

    NIJVERDAL - Maarten Heerdink en Arthur Leferink zijn geen uitgesproken tegenstanders van hoogbouw in het centrum van Nijverdal. Maar beide pandeigenaren vinden wel dat bij de herontwikkeling van de noordkant van de Grotestraat moet worden uitgegaan van gelijke monniken, gelijke kappen. Dat is volgens hen nu niet het geval. „Er wordt hier selectief gehandeld.”