Jarno Dijkstra.
Volledig scherm
Jarno Dijkstra. © Robin Hilberink

Jarno Dijkstra uit Hellendoorn bekroont debuut met titel

HELLENDOORN - Jarno Dijkstra heeft op 45-jarige leeftijd zijn debuut in de wegracerij met een titel bekroond. De coureur uit Hellendoorn sleepte zondag op het circuit van Assen het ONK Sportcup 1000 in de wacht.

Het hele team van de plaatselijke MCNH, dat Jarno Dijkstra in deze missie ondersteunt, ging compleet uit z’n dak. Verliep de kennismaking in april met de supersnelle Suzuki GSX 1000 nog wat onwennig, het duurde niet lang of de nieuwkomer in het racewereldje had de slag snel te pakken. „Natuurlijk had ik dit niet verwacht. Ik heb nooit op een circuit gereden. Dan ga je er niet vanuit dat je meteen in je eerste seizoen kampioen wordt.” 

Jongensdroom

Iedereen in zijn omgeving wist dat hij het talent had, het was er alleen nooit van gekomen om dat tot ontwikkeling te brengen. Totdat een groep liefhebbers bij de MCNH het vorig jaar mogelijk maakte Dijkstra’s jongensdroom in vervulling te laten gaan. Eerst eens voor een jaartje. „Maar we gaan door”, meldt de coureur. „Volgend jaar gaan we met de Suzuki in Pro Cup rijden. Dat is weer een stapje hoger.”

Inhaalrace

Zondag in Assen werd Dijkstra door een hele schare supporters toegejuicht die hem na een slechte training een bizarre inhaalrace zagen rijden. Een kampioen waardig. „Dit is niet alleen mijn feestje, maar een feest voor alle betrokkenen”, benadrukt Dijkstra. „Na afloop hebben we het dan ook goed gevierd met een biertje en braadpan in een grote tent in het rennerskwartier. Want we doen het vooral voor de gezelligheid.”