Volledig scherm
Naar schatting zo‘’n duizend bezoekers bezochten zaterdag het playback-event in Wierden, waarvoor de Nijverdalsestraat de hele dag deels was afgesloten. © Jos Hek

‘Jeanny’ wint Plé-Bek bie Hek in Wierden

WIERDEN  - Bert Vos en René van de Maat hebben zaterdagavond de Plé-Bek bie Hek 2.0 bij café Tante Ell aan de Nijverdalsesestraat gewonnen met hun vertolking van het nummer Jeanny van Falco.

Job Homan en Zilah werden tweede met Finesse van Bruno Mars en Cardi B. Cindy en Sebbe wonnen de originaliteitsprijs met Annie uut de bochte van De Bökkers. De opbrengst is nog onbekend en gaat naar de Stichting Bowie uit Wierden. 

Publiekacts

Er namen dit jaar negen acts deel. Dat aantal was veel lager dan in voorgaande jaren, zodat het  publiek meer bij het evenement kon worden betrokken. Hiertoe werd een strandbal in het publiek gegooid, die met een lichtstraal werd gevolgd. Zodra de muziek stopte moest de man of vrouw die de bal op dat moment vast had naar het podium komen om aan een rad van fortuin te draaien. Dat kon stoppen op karaoke, playbacken, stand up comedian, luchtgitaar spelen of een vrije consumptie. Op deze manier werd het publiek op nog eens acht extra acts getrakteerd. Harm Holtkamp was de beste publiekact. 

Volledig scherm
Een van de negen acts, die zaterdagavond optrad tijdens de Plé-Bek bie hek 2.0. © Jos Hek