Volledig scherm
Goud. © Getty Images/EyeEm

Juwelier in Wierden sluit na ruim 30 jaar haar deuren: ‘Mooi geweest’

WIERDEN - Juwelier, goud- en zilversmid Denissen in Wierden gaat sluiten. Eigenaren Adrie en Irma Denissen gaan volgend jaar genieten van hun pensioen. De zaak is al ruim dertig jaar lang gevestigd aan de Stationsstraat in Wierden. Er is een nieuwe huurder gevonden: RegioBank.

„Mijn man is al 65, ik word in maart 65 jaar. Dan kun je nog wel jaren doorgaan, maar eens moet je stoppen. En eerlijk gezegd, zijn we daar wel aan toe. Het is een keertje mooi geweest”, zegt Irma Denissen van de juwelierszaak in hartje Wierden. 

Haar man is dan 47 jaar goudsmid geweest. „Sinds zijn achttiende.”

Uitverkoop

Momenteel hebben Adrie en Irma het nog druk zat. De reden laat zich raden: het is uitverkoop. Op veel producten krijgen klanten 50 procent korting. „Momenteel is het een gekkenhuis. De horloges vliegen de deur uit.”

De twee maken lange dagen. „Ik sta ’s ochtends om zeven uur in de zaak en stop pas ’s avonds laat, als alles weer netjes is voor de volgende dag. Behalve voor aanbiedingen komen er ook veel klanten om nog even snel een reparatie te laten uitvoeren.”

Die klanten gaat Irma missen. „Ze vinden het allemaal jammer dat we stoppen. We hebben in die bijna 31 jaar een hele goede band met hen opgebouwd.” 

Geen opvolging

Adrie en Irma Denissen hebben geen opvolgers. „Ons ene kind is operatieassistent, het andere kind woont helemaal in het zuiden, in Geleen.”

Wanneer de juwelierszaak dichtgaat, is nog niet bekend. „Op 1 april moeten we de sleutel inleveren. We gaan het pand verhuren aan RegioBank, die aan dit gebouw een mooi, groot onderkomen zal hebben. Maar een exacte datum waarop wij ermee ophouden, hebben we nog niet.”

RegioBank is nu nog verderop in de Stationsstraat gevestigd.

Volledig scherm
Het pand van Juwelier, goud- en zilversmid Denissen in Wierden. © Google Street View