De inzending ‘Zwerf’ van Kalefater uit Nijverdal haalde een tweede prijs op het WK Living Statues in Arnhem en was ook goed voor de nationale titel.
Volledig scherm
De inzending ‘Zwerf’ van Kalefater uit Nijverdal haalde een tweede prijs op het WK Living Statues in Arnhem en was ook goed voor de nationale titel. © Yvanca Tutert-Nijland

Kalefater uit Nijverdal tweede op WK Living Statues

NIJVERDAL - De groep Kalefater uit Nijverdal heeft zondag op het WK Living Statues in Arnhem een tweede plaats behaald met haar inzending ‘Zwerf’. Deze werd bovendien beloond met de nationale titel. De Nijverdallers evenaren hiermee vrij onverwachts hun prestatie van vorig jaar.

Bij ‘Zwerf‘ wordt opnieuw de strijd tussen onderdrukker en onderdrukte uitgebeeld, in dit geval twee zwervers die strijden om het ene droge plekje in een bushalte. De zwervers worden vertolkt door Jan Eissens en Frits Ekkelkamp.

Kalefater maakt voor haar living statues nu gebruik van een loods op het terrein van de Hof der Wonderen aan de Piksenweg in de buurtschap Marle. Voorheen huurde de groep een grote loods op industrieterrein ’t Lochter in Nijverdal, waar destijds ook decors werden gebouwd. Deze tak moest noodgedwongen worden afgestoten toen de huur werd opgezegd en Kalefater geen alternatieve ruimte kon vinden.