Het kerkelijk verzet tegen Screams in het Avonturenpark Hellendoorn is verstild.
Volledig scherm
Het kerkelijk verzet tegen Screams in het Avonturenpark Hellendoorn is verstild. © Avonturenpark Hellendoorn

Kerkelijk verzet tegen horror-event Screams in Avonturenpark Hellendoorn verstomd

HELLENDOORN -  Kerkgemeenschappen in Nijverdal en Hellendoorn voelen niet de behoefte dit jaar opnieuw fel te protesteren tegen het horror-event Screams, dat zaterdagavond weer in het Avonturenpark Hellendoorn wordt gehouden.

Vorig jaar liepen de emoties bij sommige gelovigen hoog op en werd Screams door predikanten onder meer betiteld als ‘zeker niet-christelijk’, ‘afschuwelijk’, ‘onverantwoord’, ‘smakeloos’, ‘onfatsoenlijk’, ‘buiten alle proporties’ en zelfs ‘duivels’. René Peul, directeur operationele zaken van het Avonturenpark Hellendoorn, kreeg onder meer te horen dat hij ‘zou branden in de hel’ als Screams toch doorging.

Bedreigingen

De gemeente Hellendoorn, overkoepelende Raad van Kerken Nijverdal-Hellendoorn en de predikanten keerden zich toen eensgezind tegen dit soort bedreigingen. In de Raad van Kerken werd afgesproken dat de aangesloten geloofsgemeenschappen het op een later moment nog eens over deze kwestie zouden hebben Dat gesprek is volgens secretaris Adri Kodde ergens begin 2019 gevoerd, maar daaruit kwam zoals verwacht geen eensgezind standpunt naar voren.

Geen behoefte

 Kodde: „De één vraagt zich af waar dit nu eigenlijk over gaat, terwijl een ander vindt dat gelovigen hier verre van moeten blijven. We wilden een gesprek met Peul, maar die gaf aan hieraan geen behoefte te hebben. Dat vinden we wel jammer, want dan hadden we er nogmaals bij hem op kunnen aandringen bij het organiseren van een volgende editie van Screams ook rekening te houden met de gevoelens van sommige gelovigen.” Kodde geeft aan tot nu toe niets te hebben vernomen over mogelijke kerkelijke acties tegen de editie van 2019.