Als op de locatie van Aktief Overijssel aan de Ommerweg in Hancate geen omstreden zorgcentrum wordt gebouwd is dat goed nieuws voor alle omwonenden, die hun woning of bedrijf willen verkopen
Volledig scherm
Als op de locatie van Aktief Overijssel aan de Ommerweg in Hancate geen omstreden zorgcentrum wordt gebouwd is dat goed nieuws voor alle omwonenden, die hun woning of bedrijf willen verkopen © Carlo ter Ellen

Komst zorgcentrum Hancate op losse schroeven: makelaar blij

HANCATE - Het doet denken aan het gezegde ‘De één zijn dood is de ander zijn brood’. Makelaardij Baltes reageert op Facebook met de opmerking ‘mooi nieuws!’ op het bericht op deze site dat de vestiging van een omstreden zorgcentrum van Oranjeborg op het terrein van Aktief Overijssel in buurtschap Hancate waarschijnlijk niet doorgaat. 

De reden voor deze opmerking is dat deze makelaardij sinds enkele weken een vrijstaande woning naast dit terrein probeert te verkopen. De bewoner is inmiddels op leeftijd en wil kleiner gaan wonen en daarom graag verhuizen naar een appartement in het dorp Hellendoorn.

‘Blij mee’

„Laten we er maar niet omheen draaien. Voor dit zorgcentrum was in deze buurtschap geen enkel draagvlak. Nu dit plan van de baan lijkt te zijn, stijgen de verkoopkansen van deze woning en daar zijn we natuurlijk blij mee”, aldus makelaar Erik Baltes.