De attractie Piraat Enterhaak met mascotte Bababoemba.
Volledig scherm
De attractie Piraat Enterhaak met mascotte Bababoemba. © Avonturenpark Hellendoorn

Koninklijke familie Abu Dhabi neemt Avonturenpark Hellendoorn over

HELLENDOORN - Het Avonturenpark Hellendoorn en veertien andere Europese pretparken worden overgenomen door een investeringsmaatschappij van de koninklijke familie van Abu Dhabi. 

De huidige Belgische en Franse eigenaren van de Looping Group, waar Avonturenpark Hellendoorn toebehoort, verkopen de pretparkgroep aan Mubadala Capital. Dit investeringsfonds uit de Verenigde Arabische Emiraten is in eigendom van de koninklijke familie van het emiraat Abu Dhabi. 

Verandert er iets?

Voor het Hellendoornse attractiepark verandert er waarschijnlijk weinig tot niets, zegt woordvoerder René Peul in een reactie. „Als Avonturenpark Hellendoorn vallen wij onder de Looping Group, geleid door directeur Laurent Bruloy en algemeen manager Stéphane Da Cunha. Daar hebben wij mee te maken. Mensen van de partij daarboven zien we eigenlijk nooit in het park”, legt hij uit.

„Een pretparkgroep als de onze wisselt meestal om de zoveel jaren van eigenaar. Vier jaar geleden stapten twee partijen uit België en Frankrijk in en nu is het een investeringsfonds uit Abu Dhabi. Die partijen dienen eigenlijk als een soort bank, waardoor Looping Group investeringen kan financieren.”

Quote

Een pretpark­groep als de onze wisselt meestal om de zoveel jaren van eigenaar

René Peul, woordvoerder Avonturenpark Hellendoorn

Visie

Mubadala Capital heeft volgens de directie van Looping Group wel een duidelijke visie op de toekomst van de pretparkengroep. Zo hoopt het bedrijf de parken aantrekkelijker te maken en eventueel overnachtingsaccommodaties te bouwen bij de dierentuinen die tot de groep behoren.

Tot de Looping Group behoren naast het Avonturenpark Hellendoorn ook Fort Fun Abenteurland in Duitsland en Pleasurewood Hills in Engeland.