De Nijverdalse kunstenaars Karin Samsen en Lidwien Rouweler namen samen het initiatief voor de expositie Kunstbuurtjes. Zo'n 50 kunstwerken zijn vanaf zaterdag twee weken in drie winkels in de Grotestraat te bewonderen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nijverdalse kunstenaars Karin Samsen en Lidwien Rouweler namen samen het initiatief voor de expositie Kunstbuurtjes. Zo'n 50 kunstwerken zijn vanaf zaterdag twee weken in drie winkels in de Grotestraat te bewonderen. © Lenneke Lingmont

Kunstbuurtjes moet zorgen voor meer reuring in Grotestraat in Nijverdal

NIJVERDAL -  Winkeliers aan de rand van het Nijverdalse winkelhart profiteren nauwelijks van alle activiteiten, die op het centrale Henri Dunantplein worden gehouden. Daarom gaan ze zelf zorgen voor meer reuring in de Grotestraat. Het eerste initiatief heet Kunstbuurtjes.

  1. Vertrekkende dominee Perk (66) in Nijverdal: ‘Zag geloof eerst als levensverzekering om in hiernamaals te komen’
    PREMIUM

    Vertrekken­de dominee Perk (66) in Nijverdal: ‘Zag geloof eerst als levensver­ze­ke­ring om in hierna­maals te komen’

    NIJVERDAL - Dominee Robbert Jan Perk is geen theoloog voor wie de kennis van de Schrift centraal staat. Hij is een belezen man, maar heeft weinig op met boekenwijsheid. Bij hem draait alles om de, die hij wil leren kennen en doorgronden. En daarmee was hij ruim 26 jaar de ideale herder voor de nog jonge protestantse geloofsgemeenschap in de Kruidenwijk.