Leden De Eendracht Rijssen vallen in de prijzen op Grenslandshow

videoRIJSSEN - Twee leden van kleindierenvereniging De Eendracht uit Rijssen hebben een mooi succes behaald op de Grenslandshow in Vriezenveen. Beiden wonnen een hoofdprijs. 

Een konijn van voorzitter Henk Grievink was volgens de keurmeesters de mooiste van alle ingezonden konijnen. Het betrof een Lotharingerdwerg in de kleur madagascar. Deze ram kreeg het hoogste predicaat, Uitmuntend. Grievink (63) vertelde dat hem dat nog nooit eerder was gelukt. Wel won hij met hetzelfde dier vorig jaar De Reggeshow in Rijssen.

Hoen

Clubgenoot Nieuwenhuis won de hoofdprijs voor het fraaiste grote hoen op de Grenslandshow met een Hollands hoen, kleur goudpel.  De prijzen werden donderdagavond 7 november uitgereikt tijdens de opening van de kleindierenshow. 

De dieren zijn vandaag (vrijdag 8 november) nog te zien tot 22.00 uur en morgen tussen 10.00 en 16.00 uur in de manege aan de Schout Doddestraat 13 in Vriezenveen. Daarbij zijn ook kleindieren - duiven, hoenders, konijnen, sier- en watervogels en cavia's - van leden van ENPKV uit Hellendoorn. 

Henk Grievink met één van zijn topdieren.
Volledig scherm
Henk Grievink met één van zijn topdieren. © Frans Nikkels