Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Legionella aangetroffen in kleedkamers SVZW Wierden

WIERDEN - In tien kleedkamers bij voetbalvereniging SVZW in Wierden is de legionellabacterie aangetroffen. Het gaat volgens Alwie Dijkhuis, directeur van Stichting Accommodaties Wierden Enter (SAWE), om een forse besmetting.

Het gebouw waarin de tien kleedkamers zich bevinden, is afgesloten. Het nieuws van de besmetting kwam voor de SAWE redelijk onverwachts. “We hebben de installatie onlangs op veel punten laten aanpassen. Dat heeft een extern bedrijf voor ons gedaan. Omdat we onze zorgplicht erg serieus nemen, hebben we alles gedesinfecteerd. Na een controle bleek de bacterie toch aanwezig te zijn", legt Dijkhuis uit.

Direct gesloten 

De SAWE nam direct contact op met SVZW. Zij maken gebruik van de tien kleedkamers. Het gaat om de kleedruimtes A tot en met J. Deze zijn direct gesloten. De Wierdense voetbalclub mag zolang gebruik maken van de kleedkamers van korfbalvereniging Blauw-Zwart, dat op hetzelfde sportpark zit. 

“Dit zijn er in totaal zes. SVZW heeft zelf nog vier kleedkamers, die geen eigendom van de SAWE zijn, waar wij dus niet over gaan”, vertelt Dijkhuis. “Die blijven ze ook gebruiken. Ze moeten zich nu dus redden met tien kleedruimtes in totaal.”

Quote

Als het een heel hardnekkig iets is, hebben we een ander probleem

Alwie Dijkhuis, Directeur SAWE

Overleg

Hoe hardnekkig het probleem is, kan de SAWE-directeur nog niet zeggen. “We hebben woensdag een overleg met Unica uit Hengelo. Daar zal de voetbalclub ook bij aanwezig zijn. Dan zullen we vaststellen wat ons te doen staat.” Het probleem ligt in ieder geval niet aan het water, dat door Vitens geleverd wordt. 

“Het probleem ligt daarachter, in het gebouw zelf. Als het een heel hardnekkig iets is, dat niet weg blijkt te halen, hebben we een ander probleem. Maar dat kunnen we nu nog niet zeggen, dat is even afwachten.”

Besmettingen

Volgens Dijkhuis zijn er nog geen aanwijzingen dat er mensen besmet zijn door de legionellabacterie in de kleedkamers.