Het parcours van de MountainbikeMania leidde in het recente verleden al eens dwars door deze  do het zelf winkel.
Volledig scherm
Het parcours van de MountainbikeMania leidde in het recente verleden al eens dwars door deze do het zelf winkel. © Reinier van Willigen

Lekker raggen door roze kerk van Vliegende Spaghettimonster in Hellendoorn

HELLENDOORN - Op de social media doet sinds enkele dagen een hardnekkige gerucht de ronde: De Pastafari, ofwel de aanhangers van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster, gaan een onderkomen bouwen aan de rand van Hellendoorn. Die ‘kerk‘ zou moeten verrijzen aan de Noord Esweg, zo ongeveer op de plek waar vroeger altijd het paasvuur werd ontstoken. Dit weekend zou de eerste schop al de grond in gaan. 

Zaterdag staat op die plek inderdaad een opvallende kerk, naar verluidt hardroze van kleur, zo'n 12 meter hoog en 18 meter lang. Maar het is een opblaasbaar exemplaar, waar de 1.800 deelnemers aan de MountainbikeMania doorheen mogen rijden. Een ‘pastoor’ staat klaar in de kerk om de fietsers met een wc-borstel met wij-water te besprenkelen.

MountainbikeMania

Het is één van de verrassingen, die de organiserende mountainbikevereniging De Tourbuffels zaterdagavond heeft voorbereid voor de rijders van de vijfde editie van MountainbikeMania. Want deze langste ‘nightbiketocht van Nederland’ is veel meer dan lekker een stukje fietsen in het donker. Deze tocht in en om Hellendoorn ging in het verleden al eens dwars door kroegen, winkels, musea en soms ook de achtertuin van de buurman. Ook deze lustrumeditie heeft weer het nodige vermaak in petto voor de deelnemers.

Populair

Nog nooit namen zoveel rijders deel aan dit populaire evenement. De inschrijving was ruim vijf weken geleden al vol. De deelnemers starten tussen 19.00- en 22.00 uur op de Schapenmarkt en kunnen kiezen uit vier routes van 15 kilometer of deze desgewenst ook allemaal rijden. Na afloop is er een voor alle deelnemers, vrijwilligers en bezoekers nog een feest in De Lantaarn.