Boswachter Kees Jan Westra van Staatsbosbeheer bij een tamme kastanje op een dagrecreatieterrein bij Holten. De boom kan beter tegen de droogte en maakt daarom deel uit van het bos van de toekomst.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Kees Jan Westra van Staatsbosbeheer bij een tamme kastanje op een dagrecreatieterrein bij Holten. De boom kan beter tegen de droogte en maakt daarom deel uit van het bos van de toekomst. © Bert Kamp

Letterzetter raast over Sallandse Heuvelrug: doodzieke fijnsparren leggen het loodje

HOLTEN - De fijnspar is nagenoeg verdwenen op de Sallandse Heuvelrug en een deel van de Borkeld. Het gevolg van het verwoestende werk van de keversoort letterzetter. 

 1. Burenruzie om Uutkiekkamer Bed&Breakfast in Holten zorgt voor veel stress

  Burenruzie om Uutkiekka­mer Bed&Breakfast in Holten zorgt voor veel stress

  ZWOLLE/HOLTEN – De eigenaar van het pand naast de Uutkiekkamer van Bed & Breakfast Holten blijft zich verzetten tegen het legaliseren van de logeergelegenheid in een bijgebouw aan de Dorpsstraat 47. De privacy in zijn vrije tuin wordt aangetast, doordat gasten inkijk hebben en hij vreest geluidsoverlast van mensen die pret maken in de buitenjacuzzi. Het woongenot voor huurders van zijn pand wordt daardoor aangetast, is zijn stelling.
 1. Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Griekenland en Turkije
  Play

  Zware aardbeving in Egeïsche Zee bij Grieken­land en Turkije

 2. Noodkreet zorg: 'Nederlanders, kom alsjeblieft weer helpen!'
  Play

  Noodkreet zorg: 'Nederlan­ders, kom alsje­blieft weer helpen!'