Gerard Althoff begint volgend jaar aan de langste wandeltocht van zijn leven. „Ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.”
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Althoff begint volgend jaar aan de langste wandeltocht van zijn leven. „Ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker.” © Marieke Amelink

Lopen van Nijverdal naar de Alpe d’Huez om kanker de wereld uit te krijgen

NIJVERDAL - Gerard Althoff heeft in zijn leven veel dierbaren verloren aan kanker. Daarom zet hij zich hard in voor bestrijding en genezing van deze ziekte. Op 4 april begint hij aan de langste wandeltocht in zijn leven: van Nijverdal naar Alpe d’Huez. 

Hij loopt gemiddeld 50 kilometer per week, slijt twee paar schoenen per jaar, kent het Pieterpad in Nederland op zijn duimpje en ook de 2800 kilometer lange pelgrimstocht naar Santiago de Compostela kan hij al van zijn wandellijst afstrepen. Volgend voorjaar staat hem een nieuwe uitdaging te wachten; lopen van Nijverdal naar Alpe d’Huez, de bekende berg in Frankrijk. Een tocht van 1200 kilometer. De op één na langste die Gerard tot nu toe in zijn ‘wandelcarrière’ gelopen heeft. Dat doet hij deels voor zijn plezier en een stukje bezinning, maar bovenal om 2500 euro in te zamelen voor het KWF Kankerbestrijding. „Ik geloof dat wij samen kunnen werken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker,” vertelt de Nijverdaller. Hij verloor in zijn leven zijn vader aan de ziekte, maar ook broers, zussen, een buurvrouw en een goede vriend.