Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Man (79) raakt 800 euro kwijt na ‘duwtje’ bij pinautomaat in Wierden

WIERDEN - Een 79-jarige man is vrijdag 5 juli het slachtoffer geworden van een brutale beroving. De man stond te pinnen aan de Dikkensweg in Wierden en werd toen ruw aan de kant geduwd door een onbekende man. Deze man haalde vervolgens 800 euro van zijn rekening. 

Volgens de politie is het een nieuwe manier om mensen geld afhandig te maken. Wanneer iemand zijn pincode intypt, wordt hij aan de kant geduwd door een onbekende man. In dit geval dacht de 79-jarige dat iemand wilde voordringen. Na het tumult heeft de man ook nog gewoon gepind, zonde door te hebben dat er een minuut geleden al 800 euro van zijn rekening was gehaald. Hier kwam de Wierdenaar pas bij thuiskomst achter. 

De politie spreekt van ‘een schandalige beroving’. Camerabeelden van de automaat zijn opgevraagd bij de bank. Ook kunnen mogelijke getuigen van het voorval zich melden. Dat is mogelijk door te bellen met 0900-8844. Wie dat anoniem wil, telefoneert met 0900-7000. 

Eerdere beroving

Gisteren waarschuwde de politie ook al over deze manier van beroven. Zondag was het namelijk ook al raak bij de Rabobank in Ruurlo. Twee buitenlandse mannen overvielen daar een vrouw die stond te pinnen. De politie Berkelland heeft inmiddels een beschrijving van de twee gegeven.

  1. Na 75 jaar een gedenksteen in Hellendoorn: ‘Fantastisch dat ze zo alsnog worden geëerd’
    PREMIUM

    Na 75 jaar een gedenk­steen in Hellen­doorn: ‘Fantas­tisch dat ze zo alsnog worden geëerd’

    HELLENDOORN - Voor velen is het straks niet meer dan een stenen paaltje op een grasveldje bij een driesprong aan de rand van het dorp. Maar voor de nabestaanden van de Hellendoorners Gerrit Jan Grobbink en Marinus Maris en onderduiker Klaas Andries Neuman voelt dit gedenkteken als een erkenning. Ook hun geliefden zijn oorlogsslachtoffer. Op die erkenning hebben ze 75 jaar moeten wachten.